Derventa među 18 lokalnih zajednica u kojima će se graditi nove kuće za izbjegle i povratnike

Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije u Vladi Republike Srpske, u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa i potprojekta BH6, počinje proceduru izgradnje skoro 200 individualnih stambenih objekata za lica iz kategorija izbjeglih, interno raseljenih i povratnika.

U saradnji sa opštinama i gradovima u Republici Srpskoj u toku je potisivanje  Sporazuma o realizaciji ovog potprojekta.
– Potprojekat BH6 između ostalog predviđa da se u 18 opština I gradova, među kojim su Banja Luka, Kotor Varoš, Mrkonjić Grad, Šipovo, Gradiška, Laktaši, Prnjavor, Brod, Derventa, Doboj, Teslić, Šamac, Bijeljina, Pelagićevo, Vukosavlje, Novi Grad, Oštra Luka i Prijedor izgradi 198 individualnih stambenih jedinica čija je procjenjena vrijednost 8,000,000 KM. Za navedene objekte završava se faza projektovanja, dok se izbor izvođača nakon svih okončanih procedura predviđa do kraja trećeg kvartala 2020, a sve u cilju kako bi radovi na izgradnji mogli započeti već do kraja ove godine, stoji na sajtu Republičkog sekretarijata.
Kopletan završetak ovog dijela RSP planiran je  do polovine 2021. godine.​
Derventa Cafe

Коментари