Oštećeni pravoslavni hramovi u zemljotresu na Baniji

 Razorni zemljotres koji je juče pogodio petrinjski kraj odneo je najmanje sedam života. Brojni ljudi ostali su bez domova, a uništena je infrastruktura, od škola, bolnica i državnih institucija pa sve do verskih objekata među kojima su mnogi od njih hramovi Srpske pravoslavne crkve.



– Oštećenja na hramu Svete Petke i parohijskom domu u Sisku su takva da su trajno onemogućena bogosluženja i život u njima. Takođe, i hram Svetog Spiridona kao i velelepno zdanje parohijskog doma u Petrinji toliko su oštećeni da su stavljeni van funkcije. Sveštenici iz Siska i Petrinje sa porodicama su primorani da napuste svoje domove, rekao je za Informativnu službu SPC-a sveštenik Veselin Ristić, paroh iz Siska.

– Obnova kapele Svete Petke je završena prije samo petnaest dana, a današnjim zemljotresom je uništen krov i dosta je stradala unutrašnjost hrama – rekao je paroh sisački jerej Veselin Ristić, a prenela je Mitropolija zagrebačko-ljubljanska.

Manja oštećenja su pretrpeli Saborni hram i crkveni objekti u Zagrebu, kao i hram Sv. Nikolaja u Velikoj Bršljanici.

Коментари

  1. Анониман18. јун 2022. 21:12

    Želim podijeliti svjedočanstvo o tome kako mi je gospodin Pedro pomogao u zajmu od 2.000.000,00 dolara za financiranje mog projekta uzgoja marihuane, vrlo sam zahvalan i obećao sam da ću podijeliti ovu legitimnu kompaniju za financiranje sa svima koji traže način da proširi svoj poslovni projekt. . Tvrtka za financiranje. Svi koji traže financijsku podršku trebaju im kontaktirati poruke WhatsApp ili e-mail pedroloanss@gmail.com.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар